Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Aspergefeuilletees met oester en truffel


  • Ingredienten:
20 witte of groene asperges
-4 oesters
-8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
-1 kleine truffel
-1/8 l creme fraiche
-peper en zout
-1 eidooier
-boter
-Gemengde sla
  • Beschrijving:
Kook de asperges half gaar in gezouten water. Plaats de ongeopende oesters in de op 180?C voorverwarmde oven en laat de schelpen open gaan. Laat ze afkoelen. Ontdooi het bladerdeeg. Schaaf de truffel in minimaal 12 plakjes. Snijd vier asperges zeer fijn en acht andere asperges in vijf stukjes. Houd vier asperges achter voor de garnering.Snijd twee plakjes bladerdeeg door en leg op iedere helft een hele asperge. Strijk een theelepeltje creme fraiche over de asperges en leg een plakje truffel op ieder asperge. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeroerd eidooier en rol het deeg om de asperge. Koel wegzetten.
Verwijder de bovenste helft van de oesters en verdeel de fijn gesneden asperge over de schelpen. Leg een klein klontje boter, een beetje creme fraiche en een plakje truffel op de asperge. Bestrooi het geheel met versgemalen peper en een beetje zout en dek de schelpen af met een half plakje bladerdeeg. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met eidooier.
Leg de overige vier plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad en verdeel de gesneden asperges over een helft van de plakjes. Schep een lepeltje creme fraiche op de asperge en leg de rest van de truffel hierop. Bestrooi met peper en zout en vouw het bladerdeeg dicht. Druk de randen stevig aan en bestrijk de bovenkant van het deeg met eidooier. Bestrijk nu ook de bovenkant van de eerste feuilletees met eidooier Bak de feuilletees in de op 180?C voorverwarmde oven in ca 10 minuten mooi bruin.
Leg de warme feuilletees direct op een bedje gemengde sla op de borden en garneer met een doormidden gesneden asperge Direct serveren.

Reacties op Aspergefeuilletees met oester en truffel

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: