Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Carpaccio van gerookte eend met artisjokkensalade


  • Ingredienten:
2 flinke eendenborsten 8 artisjokken 4 eekhoorntjesbrood paddestoelen 120 ml walnotenolie pijnboompitten peterselie kervel laurierblaadje witte peperkorrels grof zeezout VOOR DE VINAIGRETTE: 100 ml olijfolie 25 ml wijnazijn 50 ml truffelnat peper en zout naar smaak
  • Beschrijving:
Verwijder het vel van de eendenborsten, bestrooi met zout en ?paneer? met gekneusde witte peperkorrels. Plet de laurierblaadje en strooi ze er overheen. Dek af met huishoudfolie. Zet 48 uur weg in de koelkast. Spoel de eendenborsten goed af onder koud water. Strooi zaagsel op de bodem van de rookoven of ?pan en laat op laag vuur een paar minuten heet worden. Leg de grill erin en laat de eendenborsten 5 minuten roken. Rol ze nog een keer in keukenfolie en zet ze 12 uur koud weg, Maak de artisjokken en de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Maak een vinaigrette van de aangegeven ingredienten.
Snijd de eendenborsten in dunne plakken en schik ze op de borden. Haal de paddestoelen en de artisjokken door de walnootolie en bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten. Verdeel alles over de borden, druppel er vinaigrette over en bestrooi met grof zeezout, peterselie en kervelblaadjes.

Reacties op Carpaccio van gerookte eend met artisjokkensalade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: