Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Ingepakt kalfshaas dim sum van kalfssukade en kal


  • Ingredienten:
300 gram kalfshaas 70 gram boter 120 gram kalfssukade 2 dl kalfsfund 8 dunne plakjes rauwe kalfsham 4 roseval aardappelen 2 el knoflookolie 40 gram pomodori (tomaat blokjes) 1 el basilicum, gehakt frituurolie VOOR DE COULIS 1 rode paprika 2 el. balsamico-azijn 4 el knoflookolie VOOR DE COMPOTE: 1 el olijfolie 1 sjalotjes gehakt 100 gram tomaatblokjes 40 gram zongedroogde tomaatjes 1 el. balsamico-azijn VOOR DE GARNERING 50 gram tomaatblokjes 1 plukje sisho purper 20 gram veldsla 100 gram gemengde salade 3 el. Vinagrette 4 repen korstdeeg bijvoorbeeld tot hengsels gevormd, met sesamzaadjes bsstrooid en afgebakken
  • Beschrijving:
Bestrooi de kalfshaas met peper en zout. Smelt de helft van de boter en braad hier het vlees zachtjes in aan. Zet de braadpan in de op 120 graden voorverwarmde oven en laat het vlees langzaam gaar worden tot het kerntemperatuur van 65 graden heeft.(vleesthermometer). Laat het vlees afkoelen en snijd het vervolgens op de snijmachine in mooie dunne plakjes.
Bestrooi de kalfssucade met peper en zout. Verhit de rest van de boter en braad het vlees hier stevig aan. Schenk de fond in de pan en laat de kalfssucade gaar stoven, Laat het vlees in het braadvocht afkoelen.
Spreid de plakken kalfsham uit op een met bakpapier belegde bakplaat, bedek de geheel in de op 120 graden voorverwarmde oven en laat de ham in ca. 40 minuten krokant worden. Laat de krokante ham afkoelen.
Pak de gewassen en gedroogde aardappelen samen met wat knoflookolie en zeezout afzonderlijk in een velletje aluminiumfolie. Laat de aardappelen in de op 140 graden voorverwarmde oven gaar poffen. Laat de aardappelen afkoelen. Snijd 100 gram aardappel in blokjes, en de rest in plakjes, Grilleer de aardappelplakjes goudbruin op de platgrill.Snijd de kalfssucade in blokjes en meng het vlees met de tomaatblokjes, 40 gram aardappelblokjes, basilicum, peper en zout. Schep het mengsel in het midden van de wontonvelletjes en bouw de velletjes zorgvuldig dicht, Bewaar de pakketjes in de koelkast. Frituur de sim sum vlak voor het serveren in de hete frituurvet goudbruin.
Snijd de paprika door midden en verwijder zaad. Pof de paprika in de op 175 graden voorverwarmde oven gaar en bruin. Laat de paprika enigszins afkoelen, trek het velletje eraf en laat de paprika verder afkoelen. Pureer het vruchtvlees samen met de azijn, peper en zout en klop er de knoflookolie door .
Verhit de tomatencompote de olijfolie en fruit de sjalot hierin glazig. Voeg de 2 soorten tomaat en basilicum toe, schep het geheel door en blus af met de basilicum-azijn. Neem de pan van het vuur breng het mengel op smaak met peper en zout en laat de compote afkoelen. Meng de afgekoelde compote met de rest van de aardappelen, Maak van ongeveer de helft van de kalfsmuisplakjes cirkels op de borde.

Reacties op Ingepakt kalfshaas dim sum van kalfssukade en kal

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: