Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Pikante stoofpeertjes met zoetzure saus


  • Ingredienten:
4 roodkokende stoofpeertjes (Saint Remy), 1 rode peper, 1 dl. rode bessesap, 2 el. citroensap, 75 gr. suiker, zout, 1 zakje verse koriander (15 gr.), 8 plakjes kipfilet, 1/2 theel. karwijzaad
  • Beschrijving:
Peertjes schillen, in lengte halveren en klokhuizen verwijderen. Peper wassen, in lengte halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In pan bessesap, citroensap en 1.5 dl. water aan de kook brengen. Peperreepjes, suiker en mespuntje zout erdoor roeren. Peertjes erin leggen en afgedekt op laag vuur ca. 30 min. stoven. Peertjes afgedekt laten afkoelen.Peertjes uit saus nemen en tot iets onder topje in dunne plakjes insnijden (plakjes moeten aan elkaar blijven zitten). Koriandertakjes over 4 bordjes verdelen. Op elk bordje 2 peerwaaiers leggen. Plakjes kipfilet halveren, dubbelvouwen en naast peerwaaiers leggen. Saus over peer scheppen. Bestrooien met karwijzaad.

Reacties op Pikante stoofpeertjes met zoetzure saus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: