Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Aspic van varkenshaas


  • Ingredienten:
200 gram varkenshaas
6 dl gelei
100 gram erwtjes uit blik
1 krop sla
1? dl mayonaise
2 bananen
1 truffel of rode paprika
0,3 dl geklopte slagroom
  • Beschrijving:
Sauteer de varkenshaas in wat boter in 20 minuten bruin van
buiten en rose van binnen. Laat hem afkoelen. Zet de
aspicvormpjes op ijs. Chemiseer ze daarna van binnen met
gelei. Snijd de truffel in dunne plakjes. Steek hier
sterretjes uit. Leg in het midden van de bodem van het vormpje
een sterretje truffel. Plak dit vast met een druppeltje
gelei. Doe het zelfde op een paar plaatsen aan de zijwanden
van het vormpje. Snijd 4 dunne plakken van de varkenshaas en
snijd de rest in stukjes, die zo groot zijn als de erwten.
Meng ze met de erwten. Schep het mengsel in de vormpjes. Leg
er een plakje varkenshaas op dat eventueel bijgesneden wordt,
zodat het mooi past. Vul bij met gelei die nog vloeibaar is,
maar op het punt staat te stollen en laat in de koelkast
afkoelen tot aan het serveren. Snijd de bananen in dunne
plakjes, besprenkel ze met citroensap. Meng ze met de
mayonaise waardoor de geklopte slagroom geroerd is. Dompel de
aspicvormpjes even in warm water, stort ze op een schaal, zet
in het midden van de schaal het hart van de slakrop en omring
dit met de bananensalade.

Reacties op Aspic van varkenshaas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: