Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Carpaccio van hert en eendenlever


  • Ingredienten:
500 gr hertenfilet - 500 gr ganzen- of eendenlever. Mayonaise: 7 eidooiers - 1 l olie - 15 gr mosterd - 1 dl azijn - peper - zout. Gember creme: 300 gr mayonaise - 1 dl room - 2 dl gembernat - citroensap - peper - zout. Gember dressing: 1 dl appel-honingazijn - 1 dl gembernat - 1 dl gemberazijn - 3 dl olijfolie - peper - zout - poedersuiker
  • Beschrijving:
Hertenfilet vliezen en licht aanvriezen. Hertfilet snijden op de snijmachine stand 10-12. Lever snijden op de snijmachine op dezelfde dikte. Daarna de hertenfilet op plastic folie leggen in een rechthoek van 20x25 cm, daarop de lever leggen en de lever peperen en zouten. Deze oprollen en aanvriezen. Als alles stevig genoeg is er op de snijmachine een carpaccio van snijden.
Mayonaise: Dooiers met de moster gladroeren, alvast wat peper en zout toevoegen. Daarna druppelsgewijs de olie onder voortdurend roeren toevoegen. Naar smaak azijn toevoegen (pas als alle olie er bij zit). Van deze mayonaise gembercreme maken. Alle ingredienten mengen en naar smaak citroen, peper en zout toevoegen.
Gemberdressing: Alle ingredienten goed mengen en naar smaak peper, zout en poedersuiker toevoegen.Maak het bord op met bv bouquetje bestaande uit frisee, veldsla en rode sla, geroosterde pijnboompitten, takje kervel, broodcroutons (van een snee brood even grote croutons snijden en deze in boter goudgeel bakken, deze ala minute uit laten lekken en nazouten).

Reacties op Carpaccio van hert en eendenlever

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: