Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Carpaccio van gevulde kalfshaas


  • Ingredienten:
400-500 gram kalfshaas aan een stuk150 gram rode pestoca. 30 grote basilicumblaadjes50 gram groene olijven, zonder pitzout en peper10-15 blaadjes rucola2 el pijnboompittenca. 4 el olijfolie50 gram oude geitenkaas, dun geschaafs8 kerstomaatjes, in vierenenkele toefjes basilicum voor de garnering
  • Beschrijving:
Kan een dag van te voren. Snij het vlees in de lengte in en vouw het open. Sla het vlees iets platter, zodat er een lap ontstaat die gevuld kan worden. Pureer de pesto met de basilicum en olijven, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees met het pestomengsel en leg hierop de rucola (het vlees moet ermee bedekt zijn). Rol het vlees op, verpak de rol in plasticfolie en leg deze tot gebruik in de koelkast.Leg het vlees ca. 30 minuten in de diepvries, snij het daarna in hele dunne plakjes. Verdeel de plakken over de borden. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Schenk de olijfolie over de carpaccio en verdeel dan de kaas, tomaat en pijnboompitten erover. Garneer de carpaccio met een toefje basilicum.

Reacties op Carpaccio van gevulde kalfshaas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: