Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Carpaccio van eendenborst


  • Ingredienten:
1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten.
Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p.
Voor de tapanade:
3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie
  • Beschrijving:
Verwijder het vel (bewaar het) en leg de eendenborst ca. 30 min. in de vriezer zodat het makkelijk snijdt. Maak intussen de tapanade. Doe alle ingredienten in een foodprecessor en maak een pasta. .
Snijd het vel in piepkleine blokjes en laat die zacthjes uitbakken in een droge koekenpan.
Schep de aldus verkregen kaantjes uit het vet en laat het uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.
Rooster de pijnboompitten.
Snij de eendenborst in hele dunne plakjes.
Maak de dressing..

Vermeng de sla met de helft van de dressing.
Verdeel de sla over de 4 borden in het midden. Bestrooi de sla met de pijn boompitten en leg de dungesneden eendenborst in een rozet op de sla. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en besprenkel het met de rest van de dressing. Bestrooi het geheel met de uitgebakken kaantjes.

Reacties op Carpaccio van eendenborst

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: